» Ionizálás, Felületi feszültség mérés, Meech termékek » Műanyagipari szórástechnika

Ionizáló Berendezések

Pulzus DC sztatikus semlegesítés


Amíg egy AC rendszer csak ionokat termel az AC egységgel, a pulzus DC technológia nem csupán az ionok megjelenésének gyakoriságát, de az ionok egyensúlyát is szabályozza (a pozitív, illetve negatív ionok relatív arányát). A hálózati feszütséget magasfeszültséggé alakítja át, amely pozitív és negatív részekre oszlik, és a pólusnak megfelelő szegecsekhez kapcsolódnak.

Váltakozó pozitív és negatív ionfelhők jönnek létre a kiválasztott frekvencia szerint (0.1 és 20 Hz között). Alacsonyabb frekvencia tartósabb ionizálást eredményez egy légmozgás nélküli helyiségben, mialatt az egyensúly kontrollálása a megfelelő ionleadást igazítja a célponthoz. Ezért a pulzus DC rendszerek optimális megoldást ajánlanak különleges anyagok, illetve nagy körültekintést igénylő alkalmazások esetében.

 

 

Mi okozza a sztatikusságot?

 

A leggyakoribb okok közé tartozik a súrlódás, nyomás és elszakadás. Példákat lehet sorolni kezdve a műanyag film letekercselésétôl a mindennapos kisülésekig, amikor az autónk vagy otthonunk kilincse megráz minket. További okok közé tartozik az indukció, amikor is egy szigetelő anyag feltöltődhet amennyiben elektromos területre kerül.
Hőmérséklet változás is előidézhet sztatikus feltöltődést; nagyon jó példa erre a sztatikus töltés
megjelenése injekciós öntödék hűlésekor.

Letölthető anyagok
Meech Magyar KatalógusMeech Katalógus233v3 tápegység251 ionizáló pisztoly261 flexi fúvóka271 flexi fúvóka

Felületi feszültség mérés

 

Mi okozza a sztatikusságot?


A leggyakoribb okok közé tartozik a súrlódás, nyomás és elszakadás. Példákat lehet sorolni kezdve a műanyag film letekercselésétől a mindennapos kisülésekig, amikor az autónk vagy otthonunk kilincse megráz minket.

További okok közé tartozik az indukció, amikor is egy szigetelő anyag feltöltődhet amennyiben elektromos területre kerül. Hőmérséklet változás is előidézhet sztatikus feltöltődést; nagyon jó példa erre a sztatikus töltés megjelenése injekciós öntödék hűlésekor.

Letölthető anyagok
Meech tesztel - felületi feszültség mérő és tesztelő készülék

977CM Feszültségfigyelő Pulzus DC irányító 971 Pulzus DC rúd

Meech egyedülálló komplett tápegysége. A 977CM egységbenegyszerretalálható meg a nagy hatótávolságú ionizálás indítása, ellenőrzőrendszer, önkontrol, illetve jelentésadó rendszer. Folyamatos ellenőrzőésirányító rendszerének köszönhetően optimális ionizátorhatást nyújt. Kijelzőjén illetve output jelzés segítségével hívja fel a figyelmet a szükséges tisztítás elvégzésére.

 
 

A megbízhatóPulzus DC technológiávalrendelkező 971 kiemelkedőenszűnteti meg a felületi elektrosztatikus feltöltődés okozta problémákat. Nagy hatótávolságának köszönhetően ideális az ipari tekercselőgépekhez, gyűjtőládákhoz.

Kiegészítő levegőfelhasználás nélkül is hatékonyan és erőteljesen működik. Összetettebb felhasználásokhoz integrált levegőfúvással az ionizálóhatás távolabb is eljuttatható.

   DC magasfeszültségű elosztók

A DC magasfeszültségű elosztókat a DC tápegységekhez terveztük, hogy egyszerre több ionizálóegység is működhessen egy tápegységről. Igény szerint kettes illetve négyes elosztókkal érhetjük el, hogy egy idejűleg több ionizátort működtessünk.

 

 

Letölthető anyagok
971 Pulzus DC rúd 977CM feszültség figyelő irányítóDC magasfeszHyperion barmaster program

Time: 0.1520 ms | Memory: 8.66MB | Version: 2.0