ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

TERMÉKEK

Ionizáló Berendezések

Pulzus DC sztatikus semlegesítés
Amíg egy AC rendszer csak ionokat termel az AC egységgel, a pulzus DC technológia nem csupán az ionok megjelenésének gyakoriságát, de az ionok egyensúlyát is szabályozza (a pozitív, illetve negatív ionok relatív arányát). A hálózati feszütséget magasfeszültséggé alakítja át, amely pozitív és negatív részekre oszlik, és a pólusnak megfelelő szegecsekhez kapcsolódnak.

Váltakozó pozitív és negatív ionfelhők jönnek létre a kiválasztott frekvencia szerint (0.1 és 20 Hz között). Alacsonyabb frekvencia tartósabb ionizálást eredményez egy légmozgás nélküli helyiségben, mialatt az egyensúly kontrollálása a megfelelő ionleadást igazítja a célponthoz. Ezért a pulzus DC rendszerek optimális megoldást ajánlanak különleges anyagok, illetve nagy körültekintést igénylő alkalmazások esetében.

Mi okozza a sztatikusságot?
  A leggyakoribb okok közé tartozik a súrlódás, nyomás és elszakadás. Példákat lehet sorolni kezdve a műanyag film letekercselésétôl a mindennapos kisülésekig, amikor az autónk vagy otthonunk kilincse megráz minket. További okok közé tartozik az indukció, amikor is egy szigetelő anyag feltöltődhet amennyiben elektromos területre kerül. Hőmérséklet változás is előidézhet sztatikus feltöltődést; nagyon jó példa erre a sztatikus töltés megjelenése injekciós öntödék hűlésekor.