ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

TERMÉKEK

Préslevegő előkészítő és szűrő egységek

Préslevegő előkészítés ipari alkalmazásokhoz

  A műanyag ipari festésben mindíg a gyorsaságot és az előnyöket figyeljük. Hála a csökkentett porlasztó levegő nyomásnak jelentősen kisebb a festékköd és a porzás. A kabinokat feleannyi munka tisztán tartani. A HÜBNER gondosan elemezte az airmaticrendszer okozta változásokat és azokat a végén összegezte is:
– 15 – 20 % Festék megtakarítás
– 50% -al csökkent a festék mellészórás és a ködölés
– A szűrők cseréje mostanra 1 hetes intervallumról 3 hetire növekedett
– A porlasztó levegő nyomását 2,5 bar-ról 1,6 bar-ra csökkenthettük
– Egy elem festőüzemen történő átfutását 40 percről 30 percre csökkenthettük
– Az utómunkákat drasztikusan csökkenteni tudtuk ( Pormentesség )
– Megszűnt a felületen a festék kráteresedése
– Jobb festék és lakk porlasztás – Jobb felületi minőség – Jobban terül a festék – A rendszer ráadásul ugyanúgy jól működik HVLP és AirMix porlasztási technikákkal is

Sűrített levegő nélkül egyetlen festőműhely sem műküdhet és a megbízható, felhasználói biztonságot nyújtó állandó vezérlés nélkülőzhetetlen a minőségi anyagfelhordáshoz. A DeVilbiss DVFR kínálatának szűrős nyomásszabályzói és finomszűrős változatai magas minőségű technikai polimerekből készülnek, melyek a szűrőtestet képezik, a teljes oldószer ellenállóság mellett. A vezető technológiájú görgőmembrán optimális légáramot és adagolást tesz lehetővé.

Sűrített levegő
A sűrített levegő olyan levegő, amelyet nyomás alatti tárolóban tárolnak és szabályozva meghatározott jellegű munka elvégzésére kényszerítenek. Az atmoszférikus levegő, amit belélegzünk hozzávetőlegesen 78% nitrogénből és 21% oxigénből áll. A levegőnek súlya van, és ezt a súlyt atmoszferikus nyomásnak nevezzük.

Tenger szinten ez a nyomás 14,7 PSl (azaz font/négyzethüvelyk). Ez az jelenti, hogy a tenger szintjén a föld felületének minden négyzethüvelykjére kifejtett levegő nyomás 14,7 PSl. Ez a nyomás a folderol oldal irányba és felfelé is kifejtésre kerül, ennek megfelelően amikor a levegő a kompresszor szívó oldalán belép 14,7 PSl nyomásértékkel lép be.